Biovoima toteuttaa avaimet käteen toimituksena membraaniteknologiaan perustuvan BIOupgradeCH4– jalostusyksikön Nevel Oy:lle Forssan biokaasulaitokselle. Kaasunjalostusyksikkö tulee olemaan kapasiteetiltaan yksi Suomen suurimmista biometaanin jalostusyksiköistä. Forssan laitoksella biojätteestä ja puhdistamolietteistä tuotetusta biokaasusta jalostetaan biometaania ajoneuvojen tankkaukseen ja teollisuuden tarpeisiin. Järjestelmä otetaan käyttöön kevään 2025 aikana. Biovoiman BIOupgrade CH4 kaasunjalostusyksikkö on automaattinen, etävalvottava ja etäohjattava järjestelmä, joka mahdollistaa tehokkaan kaasunjalostuksen jopa yli 99% metaanipitoisuuteen.

”Olemme innoissamme tiivistäessämme yhteistyötä Nevel Oy:n, yhden alan johtavan toimijan kanssa Suomessa. Uskomme yhteistyön lisäävän BIOupgrade CH4 jalostuksen kysyntää entisestään ja olemme tyytyväisiä, että pystymme toimittamaan omia jalostusyksiköitämme nopealla toimituksella ja vastaamaan myös niiden huolloista ja ylläpidosta”, iloitsee Biovoiman toimitusjohtaja Eero Tilsala. BIOupgrade CH4 jalostusyksiköt suunnitellaan ja valmistetaan Jyväskylässä.

Nevel Oy on energiayhtiö, keskittyen uusiutuvan energian tuotantoon ja energiatehokkuuden parantamiseen.  Nevelillä on yli 150 miljoonan euron vuosittainen liikevaihto ja yhtiö operoi yli 130:tä energiantuotantolaitosta ja hallinnoi yli 40:tä kaukolämpöverkkoa. Yhtiö tuottaa vuosittain 1,9 TWh energiaa, mikä vastaa 100 000 kotitalouden lämmitystä vuodessa. Yhtiön tavoitteena on edistää kestävää energiaa ja vähentää ympäristövaikutuksia.

Lisätietoja:

Eero Tilsala

Toimitusjohtaja, Suomen Biovoima Oy

+358 40 514 7047

eero.tilsala@biovoima.fi

Hanna Viita

Director, Sustainability and Communications, Nevel Oy

+358 40 167 1755

hanna.viita@nevel.com