Kaasunjalostusyksiköllä jalostat raakabiokaasusta maakaasuverkkoon, teollisuus- tai liikennekäyttöön soveltuvaa puhdasta biometaania.
Raaka biokaasu sisältää metaanin lisäksi tyypillisesti noin 35-40 % hiilidioksidia sekä pieniä määriä vettä, typpeä, happea ja epäpuhtauksia. Jotta kaasu soveltuu käytettäväksi esimerkiksi auton moottorissa, tulee suurin osa näistä komponenteista poistaa ennen paineistusta ja tankkausta.
Biokaasun jalostusyksikkö jalostaa raakabiokaasusta maakaasuverkkoon, teollisuus- tai liikennekäyttöön soveltuvaa puhdasta biometaania. Käytettävien varmatoimisten ja laadukkaiden membraani- ja PSA-teknologioiden ansiosta kemikaaleja tai vettä ei tarvita ollenkaan, ja lopputuotteen metaanipitoisuus on korkea.
Biovoiman BIOupgradeCH4 kaasun jalostusjärjestelmä on automaattinen, helposti valvottava ja etäohjattava jalostusjärjestelmä, joka hyödyntää maailman johtavan membraanitoimittajan, Air Productsin membraaniteknologiaa. BIOupgradeCH4 mahdollistaa tehokkaan kaasunjalostuksen jopa yli 99% metaanipitoisuuteen.
Membraani on biokaasun jalostusmenetelmä, jossa puhdistettava kaasu virtaa satojen ohuiden, spagettimaisten putkien läpi. Hiilidioksidi ja metaani erottuvat toisistaan niiden erilaisen läpäisykyvyn mukaan. Puhdistus tapahtuu yleensä kaksi- tai kolmivaiheisesti, eli kaasua kierrätetään prosessin sisällä. Näin saavutetaan korkea lopputuotteen laatu ja pieni metaanihäviö.
BIOupgradeCH4 mahdollistaa räätälöitynä paitsi biokaasun jalostuksen biometaaniksi, myös kaasun syöttämiseen maakaasuverkkoon. BIOupgradeCH4 voidaan integroida Biovoiman BIOadapterCH4–verkkoliitoskonttiin. Tällöin jalostusyksikkö huolehtii biokaasun jalostuksesta verkon vaatimusten tasolle, sekä kaasun määrän ja laadun mittauksesta varmistaen samalla tuotetun biometaanin seurannan ja laskutuksen.
Pyydä tarjousMembraani on biokaasun jalostusmenetelmä, jossa puhdistettava kaasu virtaa satojen ohuiden, spagettimaisten putkien läpi. Hiilidioksidi ja metaani erottuvat toisistaan niiden erilaisen läpäisykyvyn mukaan. Puhdistus tapahtuu yleensä kaksi- tai kolmivaiheisesti, eli kaasua kierrätetään prosessin sisällä. Näin saavutetaan korkea lopputuotteen laatu ja pieni metaanihäviö.
Membraanijalostuksen etuja ovat muun muassa:
Usein käytetty biokaasun PSA-jalostuslaitteisto perustuu niin sanottuun paineenvaihteluadsorptioon (Pressure Swing Adsorption), jossa adsorpoiva aine sitoo itseensä raakakaasussa olevan hiilidioksidin tietyssä paineessa ja vapauttaa sen toisessa. Raakakaasun kosteus ja epäpuhtaudet (esim. rikkivety, siloksaanit) poistetaan esikäsittelyn yhteydessä ennen jalostusprosessia.
Hieman eri variaatioilla varustettuna PSA-yksiköt soveltuvat niin biokaasun, kaatopaikkakaasun kuin pyrolyysikaasunkin jalostamiseen. Laitoskoot lähtevät pienessä päässä 350 Nm3/h kapasiteetista, ja niitä voidaan skaalata ylöspäin käytännössä rajattomasti.
Biovoima edustaa Carbotech GmbH:n PSA-laitoksia. Carbotech on alan johtava valmistaja, jolla on yli 800 toteutettua kaasunkäsittelyreferenssiä, joista yli 100 biokaasun käsittelyyn.
Carbotech:n PSA-teknologian etuja ovat muun muassa: