fbpx

BIOpark -kaasuntankkaus­asema

Jalostettua biokaasua liikennepolttoaineeksi biometaanin tankkausyksikön avulla.

Skaalautuva BIOpark<sup>®</sup> Kaasuntankkausasema

BioPark® kaasuntankkausasemakonsepti.

Skaalautuva BIOpark® Kaasuntankkausasema

Ainutlaatuista laajennettavuutta ja tyylikkyyttä biokaasun ja maakaasun tankkausasemiin

Biovoima on tuonut markkinoille täysin uudenlaisen BIOpark® kaasuntankkausasemakonseptin. Sen ainutlaatuinen tekninen skaalautuvuus sekä kustannustehokkaasti toteutettu visuaalinen rakenne tekevät siitä erinomaisen ratkaisun niin suurille kuin pienille liikennekaasun jakelijoille sekä myös yksityisten tankkausasemien rakentajille.

Tekninen skaalautuvuus tuo merkittävät kustannussäästöt laajennustilanteessa

BIOpark® rakennetaan täysin uudenlaisella ajattelumallilla, jonka lähtökohtana on aseman omistavan yrityksen tulevaisuuden liiketoiminnan kasvun ja kehityksen mahdollistaminen kustannustehokkaasti. Kun BIOpark® kaasuntankkausaseman kapasiteetti valitaan, suunnitellaan kompressoritila, putkistot ja venttiilit jo heti alusta lähtien siten, että kapasiteetti voidaan tuplata tulevaisuudessa vaihtamatta koko rakennetta uuteen, kuten tänä päivänä usein käy. Näin säästetään erittäin merkittäviä summia rahaa, mikä ei kuitenkaan juurikaan näy alkuinvestoinnissa.

Lisäksi BIOpark® luvitetaan (maasta riippuen) jo suoraan suuremmalle kapasiteetille, mikä ei yleensä nosta lupaprosessin kustannuksia tankkausaseman investointivaiheessa, mutta säästää jopa kuukausien paperisodan ja siihen liittyvät kustannukset laajennusvaiheessa.

Kaasuntankkausaseman visuaalinen tyylikkyys luo houkuttelevuutta loppuasiakkaille

BIOpark®-asemien suunnittelua on lähestytty seuraavan haasteen kautta: kuinka toteuttaa kaasuntankkausasema, joka on ulkoisesti tyylikäs ja loppuasiakkaille houkutteleva ilman suurta hintalappua?

Biovoima on ratkaissut tämän käyttämällä suunnittelussa partnereita, joiden osaaminen yhdistää visuaalisen suunnittelun sekä rakenne- ja toteutettavuussuunnittelun. Lopputuloksena on syntynyt kolme asematyyppiä: BioCurve®, BioArch® ja BioWave®, jotka luovat kullekin kaasuntankkausasemalle yksilöllisen, asiakkaan brändin mukaisen näyttävyyden ilman, että materiaalien ja rakenteiden hinnat hipoisivat taivaita.

 

Pyydä tarjous »

Kompressorien markkinajohtaja takaa teknisen laadun

Kaasuntankkausaseman sydän on luotettava kaasukompressori. BIOpark®-asemilla tätä roolia ajaa Fornovo Gas –kompressorit, jotka valmistetaan Italiassa yli 40 vuoden kokemuksella. Fornovo Gas Srl on kaasukompressorien Euroopan markkinajohtaja ja Suomen Biovoiman virallinen partneri.

Kompressorin kapasiteetti valitaan kuhunkin laitokseen kapasiteettitarpeen mukaan, kuitenkin siten, että se on jo alkuun minimissään 200 Nm3/h. Tämä mahdollistaa 5-10 henkilöauton tankkaamisen tunnissa ja siten varmistaa kaasun saannin myös pienempien asemien ruuhkatilanteissa. Tätä pienemmän kaasukompressorin valinta toisi vain pieniä kustannussäästöjä alkuinvestoinnin osalta. Tulevaisuuden tankkauskapasiteetin kasvattaminen tehdään helpoksi ja edulliseksi tila- ja putkitusvarauksien kautta.

Kompressorien markkinajohtaja takaa teknisen laadun

BioArch®-aseman LED-valaistus yöllä. Asiakkaan valaistu logo asennettavissa tankkausaseman katolle.

Katosvaihtoehtoina BioCurve®, BioArch® ja BioWave®

Tältä BIOpark® kaasutankkausasemien katokset näyttävät. Niiden ainutlaatuinen rakenne takaa hyvän käytettävyyden ja aseman istumisen niin silmään kuin ympäröivään maisemaan. Asema voidaan toteuttaa asiakkaan värimaailman ja logon mukaisena.

 

Valitse mieleisesi vaihtoehto katoksista ja tarvitsemasi kapasiteetti, ja jätä tarjouspyyntö!

 

Pyydä tarjous »

Kokonaisratkaisu kaasun paineistuksesta lähtien

Biovoiman tarjoamat kaasuntankkausasemat voidaan toimittaa teknologiatoimituksena tai avaimet käteen -ratkaisuna. Toimituskokonaisuus kattaa tarvittaessa koko prosessin kaasun tuottamisesta, puhdistuksesta, paineistuksesta ja varastoinnista aina tankkausdispensereihin, maksuautomaatteihin ja asennukseen asti.

Kaasuntankkausasemissa Biovoiman partnerina toimii italialainen yritys Fornovo Gas Srl, jolla on yli 40 vuoden ja yli 1000 referenssin kokemus kaasun paineistuksesta ja tankkauksesta.

Puhdasta ja edullista energiaa liikenteeseen

Biometaani on edullinen ja energiasisällöltään rikas polttoaine. Sama energiamäärä ja siten auton kulkema kilometrimäärä saavutetaan tällä hetkellä noin 30 % pienemmillä polttoainekustannuksilla kuin bensiiniautolla. Lisäksi biometaani on 100 % uusiutuva ja siten hiilidioksidineutraali polttoaine, ja sen palamisprosessi on täysin hiukkaspäästötön.

Kuinka voimme auttaa?

Kysy lisää, niin mietitään yhdessä, sopisiko kaasuntankkausasema parantamaan biokaasulaitoksesi tai polttoaineliiketoimintasi tuottoa!

Ota yhteyttä →

Kaasuntankkausasemat Suomessa

Kartasta löytyy suurin osa Suomen henkilöautojen (CNG, CBG) ja raskaan liikenteen (LNG, LBG) kaasuntankkausasemista.

Lähde: Gasum Oy.