fbpx

Kaasuntankkausasema

Jalostettua biokaasua liikennepolttoaineeksi biometaanin tankkausyksikön avulla.

Biometaanin tankkausasema henkilöautojen ja raskaan liikenteen käyttöön

Biometaanin tankkausasema on tarkoitettu liikennepolttoaineeksi jalostetun biokaasun jakeluun. Tankkausyksiköllä voidaan tankata biometaania sekä henkilöautojen että raskaan liikenteen tarpeisiin. Kaasun tankkaaminen on aivan yhtä helppoa kuin bensiinin tai dieselin tankkaaminen. 

Biometaanin tankkausasemalla kaasuauton tankkaaminen käy helposti.

Tankkausasemat vastaavat jatkuvasti kasvavan kaasuautoilun tarpeeseen

Biometaanin tankkausyksiköt koostuvat standardimoduuleista, jotka voidaan sijoitella ja ulkoisesti räätälöidä asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Tankkauskapasiteetti mitoitetaan vastaamaan alueellista kysyntää, ja kysynnän kasvaessa sitä voidaan myöhemmin skaalata ylöspäin lisäämällä kaasuvarastojen ja tankkausautomaattien eli dispenserien määrää. Tankkausasema voidaan rakentaa erilliselle tontille tai asentaa jo olemassa olevan polttoaineaseman yhteyteen.

Mikäli tankkausasema ei tule biokaasulaitoksen yhteyteen, lue lisää kaasun siirtotavoista.

Puhdasta ja edullista energiaa liikenteeseen

Biometaani on edullinen ja energiasisällöltään rikas polttoaine. Sama energiamäärä ja siten auton kulkema kilometrimäärä saavutetaan tällä hetkellä noin 30 % pienemmillä polttoainekustannuksilla kuin bensiiniautolla. Lisäksi biometaani on 100 % uusiutuva ja siten hiilidioksidineutraali polttoaine, ja sen palamisprosessi on täysin hiukkaspäästötön.

Kokonaisratkaisu kaasun paineistuksesta lähtien

Biovoiman tarjoamat kaasuntankkausasemat voidaan toimittaa teknologiatoimituksena tai avaimet käteen -ratkaisuna. Toimituskokonaisuus kattaa tarvittaessa koko prosessin kaasun tuottamisesta, puhdistuksesta, paineistuksesta ja varastoinnista aina tankkausdispensereihin, maksuautomaatteihin ja asennukseen asti.

Kaasuntankkausasemissa Biovoiman partnerina toimii italialainen yritys, jolla on yli 40 vuoden ja yli 1000 referenssin kokemus kaasun paineistuksesta ja tankkauksesta.

Kuinka voimme auttaa?

Kysy lisää, niin mietitään yhdessä, sopisiko kaasuntankkausasema parantamaan biokaasulaitoksesi tai polttoaineliiketoimintasi tuottoa!

Ota yhteyttä →

Kaasuntankkausasemat Suomessa

Kartasta löytyy suurin osa Suomen henkilöautojen (CNG, CBG) ja raskaan liikenteen (LNG, LBG) kaasuntankkausasemista.

Lähde: Gasum Oy.