fbpx

CHP-laitos

CHP-laitokset yhdistettyyn sähkön ja lämmön tuotantoon biokaasusta.

Paikallista energiaa tuottava CHP-laitos

Sekä olemassa oleviin että uusiin biokaasulaitoksiin on mahdollista liittää biokaasusta paikallista energiaa tuottava CHP-laitos. CHP-lyhenne tulee sanoista ”combined heat and power” eli yhdistetty lämpö ja sähkö.

Pienen ja keskikokoisen kokoluokan CHP-yksiköt ovat saksalaisen yhteistyökumppanimme 2G Energy AG:n valmistamia. 2G Energyn valmistamat kaasumoottorit ja -generaattorit ovat erittäin korkealaatuisia, ja niillä on korkea, jopa yli 85 % (maakaasulla yli 90 %) kokonaishyötysuhde.

 

CHP-yksiköllä uusiutuvaa energiaa

CHP-laite on loistava lisä biokaasulaitoksen kylkeen, sillä se takaa luotettavan lämmön ja sähkön tuotannon myös katkosten aikaan. Laitteella tuotetun sähkön voi myös myydä eteenpäin ja tätä kautta hankkia lisätuloja.

2G:n CHP-laitteistot perustuvat optimoituihin kaasumoottoreiden ja generaattoreiden yhdistelmiin, joissa tuotetun sähkön lisäksi syntyvä lämpö kerätään talteen jatkohyödyntämistä varten. 2G:n tuotevalikoima kattaa sähköteholtaan 20 – 4 000 kW yksiköt.

Muita 2G CHP:n etuja ovat muun muassa:

  • Huippuluokan laatu
  • Korkea kokonaishyötysuhde
  • Konttiratkaisu; helppo toimitus sekä nopea asennus ja käyttöönotto
  • Mahdollistaa energiaomavaraisuuden ja uusiutuvan sähkön myynnin
  • Mahdollistaa biokaasureaktoreiden lämmityksen ilman erillistä lämpölähdettä
  • Toimii varavoimana sähkökatkostilanteissa
  • Matalat päästöt

Suomen-Biovoima-2G-logo

Hyödynnä syöttötariffi ja paranna biokaasulaitoksesi kannattavuutta

CHP-laitoksella tuotetulle sähkölle sekä joissain tapauksissa myös lämmölle on useassa maassa saatavilla uusiutuvan energian syöttötariffi. Ota yhteyttä, niin selvitetään yhdessä, kuinka paljon CHP-hankinta ja tariffin hyödyntäminen voi parantaa biokaasulaitosinvestointisi tai olemasa olevan laitoksesi kannattavuutta!

CHP, kiitos →