Suomen Biovoima toimittaa kompressoriyksikön heikkolaatuisen kaatopaikkakaasun paineistukseen. Lue lisää.

Suomen Biovoima toimii yhteistyökumppanina espanjalaisessa tutkimus- ja kehittämisprojektissa ‒ suunnittelee ja valmistaa räätälöidyn kaasukompressoriyksikön.

Biovoiman toimittama kompressoriyksikkö on tarkoitettu heikkolaatuisen kaatopaikkakaasun paineistukseen.

Erikoisvalmisteisen kaasukompressoriyksikön tilaajana toimii merkittävä espanjalainen jätteenkäsittelyalan yhtiö.

Yhtiö harjoittaa muun muassa jätteenkeräyksen lisäksi kaatopaikkakaasun talteenottoa ja sen hyödyntämistä. Kerätty kaatopaikkakaasu on käynnissä olevan T&K-projektin mukaan tarkoitus paineistaa korkeampaan paineeseen asiakkaan kehittämää tutkimuskohdetta varten.

Olemme olleet aktiivisia Espanjan markkinoilla jo jonkin aikaa. Tällaiset projektit ovat merkittäviä askeleita ja auttavat meitä varmasti laajempaan kaupalliseen yhteistyöhön tulevaisuudessa. Espanja on erittäin potentiaalinen markkina meidän näkökulmasta, kommentoi Suomen Biovoima Oy:n myyntijohtaja Jani Kangasaho.

Biovoiman suunnittelema ja valmistama kaasukompressoriyksikkö tulee edistämään asiakkaan tutkimus- ja kehittämisprojektia. Biovoima näkee tämän hankkeen merkittävänä mahdollisuutena edesauttaa yhteistyökumppaniaan kaatopaikkakaasun soveltamisen kehityksessä.

Kaatopaikkakaasu koostuu pääosin metaanista, joka on 25 kertaa hiilidioksidia voimakkaampi kasvihuonekaasu. Tästä syystä kaatopaikkakaasu on kerättävä talteen ja mahdollisuuksien mukaan hyödynnettävä, kertoo Suomen Biovoima Oy:n teknologiajohtaja Toni Hiltunen.

Tuotesuunnittelu on käynnissä ja kaasukompressoriyksikkö on määrä toimittaa asiakkaalle syksyllä 2020.


Varmista, että pysyt ajan tasalla uutisistamme


Biovoiman muut uutiset