fbpx

Esikäsittelylaitteisto

Biokaasulaitoksen syötteiden esikäsittelylaitteistot eri jätevirtojen erottamiseen toisistaan sekä syötteen palakoon pienentämiseen.

Esikäsittely- ja syöttölaitteistot biokaasureaktorin ruokkimiseen

Tarjoamme esikäsittelyn ja syötön ratkaisut useimmille biokaasulaitoksissa käytetyille syötteille. Ratkaisut pohjautuvat aina syötteen ominaisuuksiin sekä tarvittavaan kapasiteettiin, joten ne valitaan kuhunkin projektiin tapauskohtaisesti ja alan parhaaksi todettujen teknologioiden mukaisesti.

 

Pyydä tarjous »

Esikäsittely- ja syöttölaitteistot biokaasureaktorin ruokkimiseen

Maatalousmassojen esikäsittelyn tarve määräytyy syötteen mukaan

Jotta biokaasulaitoksen mikrobiprosessi toimii optimaalisesti, tulee syötteen täyttää tietyt kriteerit:

 • Kasvipohjaisille syötteille, kuten nurmelle tai pilaantuneille juureksille, riittää tyypillisesti syötteen murskaus palakoon pienentämiseksi. Yksinkertaisimmillaan se voi tarkoittaa kuljetinruuveihin integroituja murskaavia teriä.
 • Haastavien syötteiden, kuten oljen, käymisprosessia voidaan tarvittaessa lisäksi tehostaa entsyymeillä tai muilla kemikaaleilla.
 • Lannat eivät usein vaadi esikäsittelyä ollenkaan, mutta esimerkiksi lietelannan separoiminen ennen prosessia on joissain tapauksissa järkevää.
 • Esikäsittelyn päätteeksi syötettävään materiaaliin sekoitetaan usein prosessin loppupäästä kierrätettyä nestettä, mikä homogenisoi syötemassaa ja käynnistää käymisprosessin tehokkaasti.

Biojätteet vaativat lähes poikkeuksetta esikäsittelylaitteiston

Ovatpa yhdyskunnan biojätteet saatu sekajätteiden erottelusta, erilliskeräyksen kautta tai kauppojen vanhentuneista ruokatuotteista, sisältävät ne lähes poikkeuksetta muoveja ja muita epäpuhtauksia. Nämä epäpuhtaudet voivat pitkässä juoksussa aiheuttaa haasteita biokaasureaktorissa sekä heikentää käsittelyjäännöksen lannoitearvoa, joten ne suositellaan eroteltavaksi pois ennen kaasutusprosessia.

Biojätteiden esikäsittelyn ratkaisuvaihtoehtoja on useita, ja laitteisto valikoituu tyypillisimmin epäpuhtauksien määrän, biokaasureaktorin tyypin sekä käsittelyjäännöksen laatuvaatimusten mukaisesti. Vaihtoehtoja ovat muun muassa:

 • Vasaramylly, jossa vasaramaiset akselin ympäri pyörivät ”terät” puristavat esikäsiteltävän materiaalin seulaa vasten. Vasaramylly erottelee orgaanisen materiaalin ja muovit tehokkaasti toisistaan.
 • Hydromekaaninen pulpperi, joka erottaa orgaaniset, kelluvat ja painavat materiaalit toisistaan veden vaikutuksella sekä erilaisten välppäysten ja pumppausten avulla. Pulpperi soveltuu märkämädätyslaitosten esikäsittelyratkaisuksi.
 • Rumpuseula, joka erottelee esimurskatut jätejakeet toisistaan pyörivällä, jätejakeita eteenpäin kuljettavalla liikkeellä.

Varmatoiminen syöttölaitteisto on biokaasulaitoksen kivijalka

Syöttölaitteistoksi kutsutaan siilo- ja kuljetinkokonaisuutta, joka siirtää syötteet vastaanoton ja mahdollisen esikäsittelyn jälkeen biokaasuprosessiin. Syöttölaitteisto voidaan tarpeen mukaan rakentaa maan päälle tai alle, ja se voi olla ulkotiloissa tai rakennuksen sisällä. Syöttölaiteet voidaan jo tarjousvaiheessa mitoittaa laitoksen mahdollisen laajennustarpeen mukaisesti.

Siilojen ja kuljettimien laitteistovalintoihin on useita vaihtoehtoja, joita ovat muun muassa:

 • Hydrauliset tankopurkainsiilot
 • Hydrauliseinämäiset puristavat siilot
 • Ruuvipohjaiset siilot
 • Mäntäpumput
 • Ruuvikuljettimet
 • Hihnakuljettimet

Haluatko arvion, kuinka toteuttaisimme sinun kohteesi? Ota yhteyttä, niin mietitään porukalla.

Ota yhteyttä nyt →